Dogodki v maju 2011

V Ljubljani gostimo Mathiasa Heydena, arhitekta in vodjo ISPARA – Inštituta za participativno arhitekturo in prostorsko apropriacijo v Berlinu.

Mathias Heyden bo na lokaciji Onkraj gradbišča, Resljeva ul. 34, v Ljubljani izvedel:
delavnico: Participativno oblikovanje z ad-hoc konstrukcijo, 16.-17. 5. 2011

predavanje: Skupnostno oblikovanje v Berlinu in onkraj! Samogenerirane utopije in radikalne-emancipatorne civilne politike za arhitekturo in urbanizem na poti, 16. 5. 2011, ob 19.00

Več o delavnici in predavanju
………………………………………………………………………………………….

Polonca Lovšin, letošnja dobitnica nagrade Zlata ptica za vizualno in intermedijsko umetnost, se samostojno predstavlja v Kunstverein Gera, v Nemčiji.

Naelektrene sanje / Elektrisierende Traeume
12.5. – 26.6. 2011, Kunstverein Gera, Nemčija
Kustosinja: Silke Opitz

Elektrisierende Traeume je samostojna in pregledna razstava del, ki jih je avtorica ustvarila od leta 2002. Na razstavi predstavlja tudi dva nova projekta iz leta 2011. Premierno bo predstavila videoanimacijo Nazaj v mesto, ki jo je naredila na podlagi daljše raziskave o čebelah. Delo tematizira predvsem odnos človeka do narave in hrane ter odnos med mestom in podeželjem. Glavni dogodek razstave je intermedijski performans Naelektrene sanje / Elektrisierende Traeume, ki bo potekal na glavnem mestnem trgu. Performans vključuje prostovoljce-pleasalce iz mesta Gere, ki z gibanjem proizvajajo električno energijo. Vodi jih koreografinja Henrietta Hale iz Londona, s katero Polonca Lovšin sodeluje že dalj časa. Plesalci bodo z gibanjem na posebnih platformah proizvajali električno energijo, ki bo osvetljevala električni napis na fasadi galerije.

Razstavo so podprli:
Kunstverein Gera, ifa (Institut für Auslandbeziehungen der Bundesrepublik Deutschland), Thüringer Kulturstiftungr, Stadt Gera, Ministrstvo za kulturo RS in Kud Obrat, Ljubljana.