Archive for 2018

Javni prostor / skupni prostor: Helen Stratford

četrtek, 19. julij 2018, 18.00-20.00
zbirno mesto: skupnostni vrt Onkraj gradbišča (nasproti Resljeve c. 32-34), Ljubljana

Kud Obrat ter angleška arhitektka in umetnica Helen Stratford vabimo na prostorski poseg pred skupnostnim vrtom Onkraj gradbišča in na sprehod po četrti Tabor, na katerih bomo premišljali razmerje med javnim in skupnim prostorom.

Kako pojmujemo skupne prostore in kaj ti predstavljajo v mestu? Kako zagnati javno razpravo v medprostoru, na meji, na pragu? Izhajajoč iz teh vprašanj je Helen Stratford zasnovala poseg na ograji, ki obkroža skupnostni vrt. Poseg se bo tekom sprehoda po četrti Tabor nadaljeval v mesto, da bi skozenj premišljali, kako je javni prostor proizveden in izvajan.

Gibanje za javni govor: Doma

Polonca Lovšin, 29. 6. 2018, Feldbach, Avstrija

Polonca Lovšin z novo izvedbo Gibanja za javni govor na temo doma sodeluje na razstavi Inverting Battlefields, v okviru katere od 7. junija do 24. septembra 2018 v mestu Feldbach devet umetnikov in umetnic predstavlja svoja dela v javnem prostoru.

Polonca Lovšin se v tokratni izvedbi Gibanja za javni govor (29. 6. 2018) osredotoča na temo doma in jezika in pri oblikovanju programa sodeluje s prosilci za azil in drugimi priseljenci v Avstriji, ki so vključeni v program učenja nemškega jezika.