Onkraj gradbišča v septembru

V septembru bodo četrtkove odprte ure na Onkraj gradbišča (Resljeva 32, Ljubljana) potekale med 17.00 in 19.00.

Septembrske odprte ure na skupnostnem vrtu, ki raste na mirujočem gradbišču sredi Ljubljane, bodo nekoliko drugačne, saj bomo vsak četrtek pripravili poseben program. V primeru dežja dogodki odpadejo oz. bodo prestavljeni.
Več informacij o programu si lahko preberete na blogu projekta.

V četrtek, 29. 9. bomo ob 17.00 gostili program Urbane brazde, ki je eden od štirih programskih sklopov v okviru Evropske prestolnice kulture – Maribor 2012. Ekološki program Urbanih brazd, ki ga razvijajo in prakticirajo s konkretnimi akcijami, nam bodo predstavili: koordinator Matej Zonta, dr. agronomije Milojka Fekonja in agronominja Mateja Koler. V primeru slabega vremena bo predstavitev v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana, Slomškova 18.

Izjemoma v sredo, 21. 9. nas bo ob 17.00 obiskal Boris Fras, ekološki kmet iz Ankarana in predsednik Zveze združenj ekoloških kmetov Slovenije.

V četrtek, 8. 9. vas ob 17.00 uri vabimo na Onkraj gradbišča, kjer se bomo o projektu pogovarjali z Majo Simoneti in Dragom Kosom.

V četrtek, 1.9. 2011 vas ob 17.00 uri vabimo, da se nam pridružite pri jesenskem čiščenju in urejanju prostora. Borili se bomo z invazivnimi rastlinami, pobirali smeti, pleli, popravili kakšen polomljen stol in se na koncu pogostili z dobrotami z vrta.