Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki

Kud Obrat s predstavitvijo projekta Onkraj gradbišča sodeluje na posvetu Začasna raba prostora – revitalizacija z majhnimi koraki. Posvet bo potekal v okviru Dneva za prostor, 7. oktobra med 14.00 in 17.00 v pritličnih prostorih Mestnega trga 15 v Ljubljani.

Sodelujoči v uvodnem delu: Matjaž Uršič, sociolog (Center za prostorsko sociologijo, FDV UL), Aleksander Saša Ostan, arhitekt (Atelje Ostan Pavlin), Senka Vrbica, pravnica (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij).
V razpravi bodo sodelovali predstavniki uporabnikov in lastnikov prostorov Urška Jurman (Kud Obrat, pobudniki Onkraj gradbišča, Ljubljana) in Karel Pollak, predstavnik Mestne občine Ljubljana (lastnik zemljišča) ter Miha Horvat (GT22, Maribor) in Žiga Oset (predstavnik lastnikov prostora GT22). Moderiral bo Marko Peterlin, Inštitut za politike prostora.
foto: Drago Kos

Več o posvetu.

Posvet organizira Mreža za prostor, ki povezuje strokovne nevladne organizacije na področju urejanja prostora in lokalne pobude, ki si prizadevajo za višjo kakovost svojega bivalnega okolja. Mrežo koordinira Inštitut za politike prostora (IPoP). Posvet je organiziran v kontekstu praznovanja Svetovnega dne Habitata, na katerega IPoP tradicionalno organizira Dan za prostor.
Posvet sofinancira Mestna občina Ljubljana.