Razsvetljevanje tovarne Rog / Illuminating Rog factory

V soboto, 5. oktobra 2013 bo med 14 in 17.00 v prostorih Cirkulacije 2 (desno od glavnega vhoda v stavbo tovarne Rog) v Ljubljani potekala delavnica izdelovanja vezja joule thiefs (ožemalcev baterij).
Delavnica je namenjena vsem, ki vas zanima sodelovanje pri projektu osvetljevanja tovarne Rog, in vsem, ki bi se radi priučili izdelovanja vezij za ožemanje zadnjih delcev energije iz skoraj praznih baterij.
Izdelana joule thiefs vezja bodo služila za osvetljevanje led lučk, s katerimi bomo v novembru začasno osvetlili okna tovarne Rog.
Veseli bomo vaših donacij – skoraj odrabljenih baterij in steklenih kozarcev s pokrovi!
Zelo dobrodošel bo tudi kakršenkoli dodatni spajkalnik.

Delavnica je v prvi vrsti namenjena podpori projektu in učenju izdelovanja vezja.
V kolikor boste želeli izdelana vezja vzeti s seboj, vas bomo prosli za prispevke za materialne stroške.

Delavnica je del projekta Razsvetljeni Rog, ki bo jeseni simbolno in dejansko osvetljeval kreativne potenciale začasne rabe tovarne Rog, opozarjal na pomen revitalizacije prostora (fizičnega in družbenega) z majhnimi koraki, pri tem pa za realne in simbolne učinke izkoriščal možnosti sodobne in cenovno dostopne tehnologije.

Pod Razsvetljeni Rog so podpisani Stefan Doepner in sodelavci Jakob Hariš, Boštjan Leskovšek, Neža Jurman, Staš Vrenko, Gal Košnik in Brina Ivanetič.

Projekt Razsvetljeni Rog je podprla Mestna občina Ljubljana – Odd. za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.
Sobotna delavnica poteka v okviru programa BREZ VRAT – Dan odprtih vrat v tovarni Rog.